Kreikan ay-liike on tehnyt ILOlle valituksen vyönkiristysohjelmasta

01.06.2011 14:57
SAK
Kansainvälinen työjärjestö ILO

Kreikan palkansaajia edustava ammatillinen keskusjärjestö on valittanut Kansainväliselle työjärjestölle ILOlle Kreikan talouden pelastusohjelman mahdollisesta ristiriidasta työelämän kansainvälisten sopimusten kanssa. Asiasta on kertonut ruotsalainen ay-julkaisu LO-Tidningen.

Valitus koskee Kreikan hallituksen ja parlamentin päätöksiä, jotka mitätöivät keskusjärjestötasolla solmitun minimipalkkasopimuksen ja sallivat matalammista vähimmäispalkoista sopimisen toimialakohtaisissa neuvotteluissa. Valituksen tehneen ay-järjestön mielestä menettely loukkaa sen oikeutta neuvotella ja solmia kollektiivisia työehtosopimuksia.

Valitus koskee myös poliittisten päättäjien ratkaisuja, joilla alle 24-vuotiaat työntekijät on siirretty vähimmäispalkkamääräysten soveltamisalan ulkopuolelle.

ILOn asiantuntijakomitea on ottanut kreikkalaisten valituksen esille vuosiraportissaan, mutta ILOlla ei ole vielä kantaa kiistaan. LO-Tidningenin mukaan ILO on tarjoutunut lähettämään asiantuntijoitaan Kreikkaan tutkimaan kiistanalaista asiaa. "On hyvin epätavallista, että ILO haluaa lähettää tällaisen valtuuskunnan EU-maahan", LO-Tidningen toteaa.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.