ILO:n Kari Tapiola: Burman armeija on lisännyt pakkotyön käyttöä

04.03.2008 14:38
SAK
Burmalaisia pakkotyöläisiä. Kuva: VAKL (nyk. ITUC)

Burmassa siviiliviranomaiset ovat vähentäneet, mutta armeija on lisännyt pakkotyön käyttöä. Näin arvioi helmikuun lopulla Burmassa vieraillut Kansainvälisen työjärjestön ILO:n toimitusjohtaja Kari Tapiola. Hänen vierailustaan Burmassa raportoi maanantaina Democratic Voice of Burma -verkkosivusto.

- Hallitus tuskin voi kieltää, etteikö maassa teetettäisi pakkotyötä. Tiedämme monista tapauksista, Tapiola toteaa sivustossa.

Viime vuonna ILO:n Rangoonissa Burmassa toimiva toimisto vastaanotti yli 70 valitusta pakkotyöstä. Burman hallitus lupasi vuosi sitten ILO:lle, ettei hallitus vainoa tai pidätä kansalaisia, jotka luovuttavat ILO:lle tietoja pakkotyötapauksista.

Tapiolan vierailun edellä Burman viranomaiset pidättivät maan demokratialiikkeen aktiivin U Thet Wein. Tapiola toteaa DVB-verkkosivustossa, että U Thet Weillä oli pidätyshetkellä aineistoa, joka oli tarkoitus luovuttaa ILO:lle. Burman viranomaisten mukaan pidätys ei liittynyt pakkotyökiistaan.

Burman johto ja ILO ovat pidentäneet vuodella sopimusta, jossa määritellään järjestön Rangoonissa toimivan toimiston oikeudet ja jossa burmalainen osapuoli sitoutuu olemaan vainoamatta pakkotyöstä ILO:lle kertovia kansalaisiaan.

ILO:n hallintoneuvosto tulee lähiaikoina käsittelemään Burmaa Tapiolan raportin pohjalta.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.