Matbiten: Illgrön soppa med fetaröra

Säg vad får oss mera lyriska än en värmande god soppa kokad med kärlek och enkla goda råvaror. Soppa men nog med stor variation beträffande ingredienserna är en ständigt återkommande maträtt hemma hos mig under vinterhalvåret.
29.03.2011 06:00
LÖNTAGAREN
Illgrön soppa med fetaröra. Recept: Solveig Backström.

1 gul lök
4 vitlöksklyftor   
1 msk olivolja   
500 g broccoli   
100 g grönkål   
1 l vatten   
1 ½ dl grädde    
2 grönsaksbuljongtärningar    
Salt, peppar

Fetaröra:

1 ½ dl kvarg
2 msk basilika
100 g fetaost

Blanda ihop kvargen med fetaosten. Mixa med stavmixer till en slät konsistens. Strö den något klippta basilikan över oströran.

Hacka löken och fräs i lite olja. Tillsätt broccolibitar, vitlök och grönkål skuren i mindre bitar, vatten och buljongtärningar. Låt koka 10 minuter. Tillsätt grädden och mixa med stavmixer. Avsmaka med peppar och eventuellt salt.

Servera med fetaröran på soppan och ett gott bröd.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.