Matbiten: Matig sommarsallad

Dagens sallad innehåller allt man önskar sig en somrig dag. Färggrann och proppfull av nyttigheter i form av vitaminer och mineraler. Blomkålen har fått sig en omgång i grillen och gårdagens kokta broccoli har piffats upp i en basilikadressing.
21.06.2016 05:00
LÖNTAGAREN
Matig sommarsallad. Recept: Elisabeth Eriksson.

1 litet blomkålshuvud
1 broccoli
1 dl blåbär
1 dl hallon
1 dl cashewnötter
1 kruka grönsallad
200 g fetaost, smulad
1 dl olivolja
1 dl basilikablad
saften av ½ citron
½ dl gräslök
svartpeppar
salt

Sätt blomkålen på grillen och låt den få färg. Koka broccolin i några minuter och låt den svalna. Mixa ihop basilika, olja, peppar, salt och citronsaft. Slå över broccolin för smaksättning. Skölj salladsbladen och riv i bitar. Bred ut på ett fat och tillsätt övriga salladsingredienser. Servera som lunch eller tillsammans med grillat.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.