Matbiten: Linssoppa

Linssoppa är en fenomenal vardagsrätt som med varierande kryddor och smaksättning aldrig känns tråkig. Ingredienserna är sådana som alltid finns hemma och lätt och snabbt kan kokas ihop.
16.02.2016 05:00
LÖNTAGAREN
Linssoppa. Recept: Elisabeth Eriksson.

2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
100 g rotselleri
3 msk olja
3 dl röda linser
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1 tsk ingefära
1 dl hackad persilja
500 g tomatkross
ca 1 l grönsaksbuljong
1 röd paprika
1 citron


Skala och finhacka löken. Pressa vitlöken. Skala sellerin och riv den på den grövsta sidan av rivjärnet. Fräs kryddorna och grönsakerna i olja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt tomatkrosset och buljongen. Spola av linserna i kallt vatten och tillsätt dem.

Låt soppan koka sakta i ca 20–30 minuter. Tillsätt tärnad paprika, saften av en citron och persilja. Justera konsistensen genom att tillsätta vätska. Smaka av och servera med ett gott bröd.

Tips! Vill du hellre servera rätten som gryta är det bara att minska på vätskan.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.