Matbiten: Omelettwrap

Dagens wrap är en matig, nyttig och glutenfri variant. Ypperlig traktering för vårtalkot. Går bra att förbereda och packa ner för att senare avnjutas i vårsolen. Fyllningen kan med fördel varieras enligt vad som råkar finnas i kylen.
12.04.2016 05:00
LÖNTAGAREN
Omelettwrap. Recept: Elisabeth Eriksson.

6 ägg
salt, peppar
2 msk vatten

Knäck äggen i en bunke och rör ihop till en omelett. Värm omelettpannan och stek 3–4 omeletter i lite smör. Stek gärna på båda sidorna. Låt svalna mellan smörpapper medan du gör fyllningarna.

Fyllning 1:

100 g ärter
100 g kokta kikärter
1 vitlöksklyfta
saften av ½ citron
30 g crème fraiche
salt och peppar

Fyllning 2:

1 litet rivet äpple
200 g lax (stekt, kokt eller varmrökt)
100 g räkor
½ dl majonnäs
½ dl crème fraiche
saften av en lime
½ tsk pepparrotskräm
½ dl finklippt dill
salladsblad, gurka

Fyllning 1 gör du enklast med stavmixer. Sätt alla ingredienser i ett litermått eller motsvarande och kör med stavmixer till slet konsistens.
Bred sedan ut ärtkrämen på de avsvalnade omeletterna. Lägg på salladsbladen samt fisk- och räkröran. Vik ihop och paketera i smörpapper.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.