Matbiten: Rödbetspesto

På hösten är våra inhemska rotsaker som godast. Rotsakerna innehåller vitaminer och mineraler, och dessutom kostfiber som ger mättnadskänsla och är bra för våra tarmar.
25.10.2016 05:00
LÖNTAGAREN
Rödbetspesto. Recept: Ann-Louise Ahrenberg.

2–3 rödbetor
1 lök
2 vitlöksklyftor
½ dl solrosfrön
½ kruka basilika
2 msk rybsolja
2 msk balsamvinäger
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar

fullkornspasta för 4 personer
200 g feta- eller getost

Skala rödbetan och skär den i bitar. Skala och hacka löken. Lägg löken och rödbetan i en kastrull. Fyll med vatten så det just täcker. Koka tills rödbetan är mjuk (ca 15 minuter). Rosta under tiden solrosfröna i stekpanna tills de har fått fin färg. Häll av kokvattnet då rödbetan är mjuk.

Tillsätt övriga ingredienser och mixa med stavmixer till en slät pesto. Koka pasta och blanda i peston. Blanda till sist i osten och strö på lite rostade solrosfrön.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.