Matbiten: Skördeomelett

Hösten är här och nu gäller det att hålla liv i alla goda vanor från sommarens sköna tider. Lämpligt med motion, frisk luft, sömn och god mat gör att vi orkar bättre med arbete och fritidssysselsättning.
18.09.2012 05:00
LÖNTAGAREN
Skördeomelett. Recept: Elisabeth Eriksson.

4 ägg
3-4  msk gräddmjölk
En nypa salt
Några varv på svartpepparkvarnen
½ tsk smör

Knäck äggen i en bunke. Vispa sönder äggen med en gaffel, tillsätt gräddmjölken (vatten går också bra). Smaksätt. Hetta upp en omelettpanna, bryn smör och slå i omelettsmeten. Låt blandningen stelna och rör försiktigt då och då i smeten eller lyft upp den lite på kanten, så att lös smet rinner mot mitten av pannan. Omeletten är färdig när den stelnat men ändå är lite lös på ytan. Sen bara toppa med säsongens grönsaker.

Smaklig måltid!

Förslag på fyllning:

Lättkokt broccolibukett
Paprika
Bönor
Svamp
Skinka
Fisk
Smaklig ost

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.