Matbiten: Vårig buffésallad

Våren och sommaren är festernas förlovade tid. Många firar dimissionsfest, födelsedag, bröllop eller att sommaren har anlänt. Då vill man gärna bjuda på någonting riktigt gott åt nära och kära. Ett enkelt sätt att få gästerna nöjda är att bjuda på buffébord där det finns någonting för en var.
17.05.2011 06:00
LÖNTAGAREN
Vårig buffésallad. Recept: Solveig Backström.

30 g olika salladssorter + rucola
30 g grön sparris
en skiva gul paprika
30 g bondost
¼ avokado
1 kokt ägg

Dekoration: pinjenötter, basilika
Dressing: citronsaft, olivolja, pepparmix ur kvarnen

Koka äggen hårda 8–10 minuter. Koka sparrisen 10–15 minuter beroende på hur tjock den är. Den skall inte kokas för länge och bli övermjuk.

Skala avokadon, skiva den och lägg vackert upp den i salladen med de övriga salladsingredienserna. Skär bondosten i skivor och stek skivorna vackert bruna i lite smör på båda sidor. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna under omrörning.

Dekorera med rostade pinjenötter och basilikans bladskott.

Variera gärna grönsakerna beroende på tillgången i matbutiken.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.