Matbiten: Citrussallad med halloumi

Februarisolen värmer sparsamt men lovande. Vi motionerar i skidspåren och suktar efter våren. Just nu behöver vi rikligt med C-vitamin för att öka motståndskraften. Här kommer recept på en riktig vitaminkick.
12.02.2013 05:00
LÖNTAGAREN
Citrussallad med halloumi. Recept: Elisabeth Eriksson.

2 apelsiner
2 grapefrukter
1 frisésallad
1 kruka rucola
1 rödlök
½ kruka (blad)persilja
200 g halloumiost

Dressing:

1 msk balsamico
1 tsk senap
3 msk olivolja

Skölj salladen, rucolan och persiljan noggrant och låt rinna av. Skär bort skalet och de vita hinnorna på citrusfrukterna med en vass kniv och skär ut hinnfria klyftor. Riv salladen i bitar. Skala och skiva löken tunt. Blanda allt och toppa med den stekta halloumiosten. Ringla över dressing.

Tips! Vill du ha salladen matigare kan du gärna tillsätta avokado och nötter. Då får du mera protein och nyttiga fetter i dig.

Tips! Vad göra med överbliven ört? Klipp ner i mat som mat, över kvällsmackan, i smoothien ...

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.