Työpaikat hyötyvät ikäohjelmasta

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat saaneet valmiiksi yhteisen ikäohjelmamallin. Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK toivoo, että mahdollisimman moni työpaikka ottaisi mallin käyttöön. Malli ei koske vain ikääntyneitä työntekijöitä, vaan tavoitteena on huomioida koko työura.
04.06.2013 12:06
SAK
Kari Haring

Mallin avulla voidaan edistää työntekijöiden osaamista ja jaksamista, lisätä työn tuottavuutta ja pidentää työuria, SAK:n asiantuntijalääkäri Kari Haring tähdentää.

– Ikäohjelmamalli sisältää monipuolisen kattauksen työhyvinvointia edistäviä keinoja, joista työpaikat voivat ottaa käyttöönsä parhaiten sopivat.

Keskeisiä keinoja on työntekijöiden tarpeiden tunnistaminen. Valikoimasta löytyvät lisäksi työuran ja työssä jatkamisen suunnittelu sekä ammattitaidon kehittäminen. Tärkeitä keinoja ovat myös työaikajärjestelyt, työn mukauttaminen, terveystarkastukset sekä tuki terveellisille elintavoille ja elämähallinnalle.

Palkansaaja- ja työnantajakeskusjärjestöt puolestaan huolehtivat, että tieto ikäohjelmamallista leviää työpaikoille.

– Jatkossa on tarkoitus seurata, miten malli on työpaikoilla omaksuttu ja mitä vaikutuksia sillä on ollut työhyvinvointiin, tuottavuuteen ja työuriin, Haring sanoo.

Ikäohjelmamallin valmistelusta sovittiin raamisopimuksessa vuonna 2011 ja työurasopimuksessa vuonna 2012. SAK:n edustajana mallia valmistelleessa työryhmässä toimi Kari Haring.

Opas ikäohjelman laatimiseen

Lisätietoja

Asiantuntijalääkäri Kari Haring, SAK, puh. 040 718 2624

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.