Saksan DGB: Euroopan suurtyöttömyys johtuu osaksi väärästä kriisipolitiikasta

04.04.2012 15:07
SAK

EU-alueen työttömien määrä nousi helmikuussa 24,55 miljoonaan. Se merkitsee 10,2 prosentin työttömyysastetta ja pahinta työttömyyttä 15 vuoteen. Alle 25-vuotiaita työttömiä oli 5,46 miljoonaa, Eurostatin maanantaina julkistamasta tilastosta ilmenee.

- Työttömyyden paheneminen Euroopassa ei johdu pelkästään kriisistä, vaan myös väärästä ja epäsosiaalisesta kriisipolitiikasta, Saksan ammatillisen keskusjärjestön DGB:n johdon jäsen Annelie Buntenbach arvostelee.

- Erityisesti Euroopan eteläosien kriisimaat kärsivät ankarasta säästöpolitiikasta. Se hajottaa yhteiskuntaa ja tukahduttaa taloutta.

Buntenbach varoittaa menetetyn sukupolven vaarasta

Buntenbachin mukaan Etelä-Euroopan kriisimaat toteuttavat säästöpolitiikkaansa liittokansleri Angela Merkelin hallituksen sekä EU:n, Euroopan keskuspankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston muodostaman troikan pakottamana.

Vaihtoehtona on kestävää talouskasvua ja työllisyyttä tukeva investointipolitiikka, joka luo näköaloja Kreikan, Espanjan ja Portugalin palkansaajille, Buntenbach esittää.

Hän varoittaa, että on olemassa "menetetyn sukupolven" vaara, ellei nuorisotyöttömyyttä pystytä lieventämään. Kreikassa ja Espanjassa työtä haluavista alle 25-vuotiaista nuorista peräti puolet on työttömänä. Saksassa nuorten työttömyysaste oli helmikuussa 8,2 prosenttia, mikä oli EU-alueen matalin.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.