SAK jatkaa vuoropuhelua Kiinan ay-liikkeen kanssa

02.03.2012 12:00
SAK

SAK:sta lähtee tänä viikonloppuna viisihenkinen delegaatio Pekingiin ja Shanghaihin. Viikon kestävän vierailun aikana SAK:n edustajat tapaavat Kiinan virallisen ay-keskusjärjestön ACFTU:n johtoa ja vierailevat mm. Nokian ja Metson paikallisilla tehtailla.

Kiinassa työntekijöiden oikeudet ovat edelleen heikolla tolalla, mutta viime vuosina maasta on kuultu rohkaisevia uutisia. Vähimmäispalkkoja on nostettu mm. Shenzhenin alueella ja ACFTU pyrkii lähivuosina saamaan aikaan kollektiivisen työehtojen neuvottelujärjestelmän eri toimialoille.

- SAK on pitänyt tiiviisti yhteyttä Kiinan ay-liikkeeseen. Toimivien kahdenvälisten yhteyksien avulla voimme edistää Kiinan virallisen ay-liikkeen uudistumista ja ay-oikeuksien toteuttamista paremmin kuin eristämällä. Myös ay-liikkeen maailmanjärjestö ITUC on viime vuosina aloittanut vuoropuhelun ACFTU:n kanssa, vierailuun osallistuva SAK:n kansainvälisten asioiden johtaja Marjaana Valkonen toteaa.

Marjaana Valkosen lisäksi SAK:n delegaatioon kuuluvat strategia- ja hallintojohtaja Eija Hietanen, edunvalvontajohtaja Nikolas Elomaa, pääekonomisti Olli Koski ja kansainvälisten asioiden asiantuntija Katja Lehto-Komulainen. Matkan etenemistä voi seurata ensi viikon alusta lähtien delegaation blogista osoitteessa http://blogit.sak.fi/sak2025.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.