SAK haastaa työnantajat kantamaan vastuuta nuorten työllistämisestä

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK peräänkuuluttaa työnantajien vastuuta nuorisotakuun toteutumisessa. SAK:n työllisyysasioiden päällikön Pirjo Väänäsen mukaan työnantajien pitäisi tarjota aktiivisemmin työpaikkoja ja työelämälähtöisiä koulutuspaikkoja nuorille.
27.06.2013 09:25
SAK

– Nuorisotakuun kautta työnantajille on tarjolla korotettuja tukia nuorten työllistämisen helpottamiseksi, Pirjo Väänänen muistuttaa.

Väänänen huomauttaa, ettei nuorisotakuu saa tarkoittaa työehtojen tai työolojen polkemista. Ensimmäisen työpaikan kautta nuoret kiinnittyvät työelämään ja yhteiskuntaan laajemminkin.

– Palkansaajien keskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava ovat pyrkineet helpottamaan nuorten työelämään kiinnittymistä tarjoamalla kesätyöntekijöille maksutonta neuvontaa Kesäduunari-infon kautta. Vastaavanlaista neuvontaa on tarkoitus jatkaa myös syksyllä.

Laajennettu nuorisotakuu tuli Suomessa voimaan tämän vuoden alussa. Ensimmäisten seurantatietojen mukaan 71 prosenttia alle 25-vuotiaista työttömistä työnhakijoista on löytänyt takuun kautta työ- tai koulutuspaikan tai päässyt muun tukipalvelun piiriin.

Euroopan komissio on suositellut jäsenmailleen nuorisotakuun toteuttamista pitkälti Suomen mallin mukaisesti. Nuorten työllisyyden parantaminen on yksi keskeinen aihe Eurooppa-neuvoston kokouksessa 27. ja 28. kesäkuuta Brysselissä.

Lisätiedot

Työllisyysasioiden päällikkö Pirjo Väänänen, puhelin 040 827 9855

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.