Pelaamalla työelämän taitajaksi

SAK:n työelämäpeli sai ensimmäisen kuukauden aikana yli tuhat käyttäjää.
07.03.2014 12:43
SAK

Mobiililaitteilla ja tietokoneella pelattava työelämäpeli julkistettiin Seinäjoen opo-päivillä helmikuun alussa.

SAK:n koulutusasiantuntija Merja Lehmussaari uskoo, että työelämäpelille löytyy luonteva rooli osana koulujen työelämätiedon opetusta

- Oppilaitoksista tulleen palautteen perusteella tällaista pelillistä opetusmateriaalia on kaivattu. Kiitosta peli on saanut erityisesti monipuolisuudesta ja soveltuvuudesta erilaisiin opetustilanteisiin.

Työelämäpeli on suunnattu peruskoulun yläluokkien, ammatillisten oppilaitosten ja lukioiden oppilaille, mutta muutkin ovat tervetulleita sitä pelaamaan.

Pelin kysymykset käsittelevät muun muassa työaikaa ja palkkaa, työsopimusta ja työsuojelua. Henkilökohtaisen pistesaldon lisäksi pelaajat voivat haastaa kavereitaan kaksintaisteluun ja kerätä pisteitä luokalleen ja koululleen.

Kolme parasta luokkaa palkitaan

Työelämän perusasioihin tutustumista kannustetaan myös kilpailulla. Kolme parhaiten Työelämäpelissä menestynyttä peruskoululuokkaa palkitaan toukokuussa elokuvalipuilla. Kilpailuun osallistuvat kaikki luokat, jotka ovat keränneet pisteitä 1. toukokuuta 2014 mennessä.

Kaikille avoin Työelämäpeli löytyy osoitteesta www.tyoelamapeli.fi. Pelin teknisestä toteutuksesta vastaa Digitoimisto Kehittämö (entinen Ruusuverkko).

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö on tuottanut kouluille myös muita pelejä ja nettipalveluja sekä videoita, esitteitä ja kalvosarjoja. Opetuskäyttöön suunnitellut materiaalit löytyvät osoitteesta www.sak.fi/opettajat.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.