Loppu nollatyösopimuksille – Nimienkeruu käynnissä

Allekirjoitusten kerääminen pätkätyöntekijöiden aseman parantamiseksi on käynnistynyt. Kansalaisaloitteessa lainsäädäntöä halutaan muuttaa niin, että nollatyösopimukset kielletään ja viikoittaiseksi työajaksi määritellään vähintään 18 tuntia.
15.01.2015 13:44
SAK
Operaatio Vakiduunin kampanjamateriaalia

Kansalaisaloitteen laittoi alun perin liikkeelle SAK:laisten nuorisoryhmien perustama Operaatio Vakiduuni.

Tatu Tuomela– Nollatyösopimukset ja osa-aikatyö ovat todellisuutta monelle nuorelle työntekijälle. SAK:laiset nuoret ovat vahvasti aloitteen takana, SAK:n nuorisosihteeri Tatu Tuomela vakuuttaa.

Nollatyösopimuksilla tarkoitetaan vaihtelevan työajan sisältäviä työsopimuksia, joissa työaika on määritelty nollan ja jonkin tuntimäärän välille. Pahimmillaan ne tarkoittavat työntekijän kutsumista töihin vain tarvittaessa, mikä tekee elämästä kohtuuttoman epävarmaa.

Vähimmäistyöajan rajan asettaminen 18 tuntiin parantaisi osa-aikaisten työntekijöiden oikeutta ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan. Kansalaisaloitteessa esitetään työntekijälle mahdollisuutta sopia työnantajansa kanssa myös alle 18 tunnin viikkotyöajasta, kunhan aloite tulee kirjallisesti työntekijältä itseltään.

Nuorisosihteeri Tatu Tuomelan mukaan kansalaisaloite ja Operaatio Vakiduuni näkyvät kaikissa SAK:laisen ay-liikkeen nuorisotapahtumissa kevään aikana.

Kansalaisaloitteen pätkätyöntekijöiden aseman parantamiseksi voi allekirjoittaa Kansalaisaloite.fi-palvelussa. Aloite siirtyy eduskunnan käsiteltäväksi syksyllä, mikäli siihen saadaan kesään mennessä vähintään viisikymmentä tuhatta allekirjoitusta.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.