Kemin biodieseltehdas on kansallinen hanke

– Kemin satamaan suunniteltu biodieseltehdas tarvitsee toteutuakseen valtion avitusta. Hankkeen toteuttamiseksi on tarvittaessa koottava kansallinen rahoituskonsepti. Valtiolla on lähes aina ollut vahva rooli uusien kansallisesti ja alueellisesti tärkeiden elinkeinopoliittisten hankkeiden eteenpäinviemisessä, sanoi SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutola Kemissä lauantaina 13. lokakuuta.
13.10.2012 09:44
SAK
Matti Huutola

– Neljänsadan miljoonan hanke on maan tärkeimpiä bioinvestointeja. Se on merkittävä sekä työllisyyden kannalta että alue- ja ilmastopoliittisesta näkökulmasta. Biotaloudessa on mahdollisuus rakentaa uusi kotimainen uusiutuvaan luonnonvaraan perustuva teollinen polku, Matti Huutola arvioi.

Biojalostamoihin on asetettu maailmalla paljon toiveita. Suomen biopolttoaineentuotannon tulevaisuus on metsissä, sillä puolet puun kasvusta jää käyttämättä. Ilmastotavoitteet edellyttävät uusiutuvien energialähteiden käytön lisäämistä.

– Suomen metsämaan on oltava biotekniikan kehittämisessä etulinjassa maailmassa. Ellei Suomi investoi nyt, on todellinen vaara, että investoinnit karkaavat ulkomaille.

Huutolan mukaan hankkeen onnistuminen ja sen ympärillä tehtävä kehitystyö voi avata suomalaiselle bio-osaamiselle merkittävät markkinat maailmalla. Kemin biodieselhanke on Euroopan investointipankin ja EU:n komission mielenkiinnon kohteena.

Kemin Ajoksen satamaan kaavailtu tehdas työllistää rakennusvaiheessa 1200 henkilöä ja tehtaan toiminnan käynnistyessä 100 henkilöä pysyvästi.

Lisätietoja

SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutola, puh. 050 2781

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.