Uusi verkkotesti herättelee työpaikkoja uudistumaan

Työelämä 2020 -hanke on julkaissut verkossa toimivan Kehittämispolku-testin, jonka avulla työntekijät ja johto voivat yhdessä kehittää työpaikan toimintaa.
01.02.2017 11:43
SAK
Uutiset Työelämä
Eurosta viis -kampanjan kuvitusta

Juha AntilaSAK:n kehittämispäällikkö Juha Antila korostaa testin merkitystä herättelijänä, joka kertoo työpaikan nykytilanteen ja opastaa jatkotoimiin.

– Kehittämispolku on eräänlainen lämpömittari, joka näyttää työyhteisön kylmät ja kuumat saarekkeet. Testi antaa myös askelmerkit niiden parantamiseksi.

Kehittämispolku mittaa työpaikan neljää ulottuvuutta: luottamusta ja yhteistyötä, työhyvinvointia ja terveyttä, henkilökunnan osaamista sekä innovointia ja tuottavuutta. Testin kysymykset esitetään kaikille työpaikan toimijoille: johdolle, esimiehille ja muulle henkilökunnalle.

– Kehittämispolku-testi mittaa koko työyhteisön toimintaa. Se eroaa siten SAK:n Hyvän työn mittarista, jolla mitataan yksittäisen työntekijän kokemusta omista työoloistaan, Juha Antila selventää.

Kun kaikki ovat vastanneet Kehittämispolun kysymyksiin, testi osoittaa työpaikan tärkeimmät kehittämiskohteet ja seuraavan tavoiteltavan kehitystason.

– Testi myös ohjaa työpaikkaa eteenpäin oman toimintansa kehittämisessä. Se ei syyttele ketään vaan tarjoaa ratkaisuja, Juha Antila tähdentää.

Kehittämispolku-testin voi ottaa maksuttomasti käyttöön Oma Yritys-Suomi -verkkopalvelussa. Käyttöönotto edellyttää organisaatiolta sähköistä tunnistautumista. Pienet työyhteisöt voivat tehdä testin myös paperilomakkeiden avulla.

Testissä on 20 kysymystä, joihin vastaaminen vie aikaa noin kymmenen minuuttia.

Kehittämispolku on osa Työelämä 2020 -hankkeen Eurosta viis -kampanjaa, joka kiinnittää huomiota työhyvinvoinnin merkitykseen työpaikan tuottavuudelle. Työkykyjohtamisen benchmark-tutkimuksen mukaan yksi työhyvinvointiin sijoitettu euro voi säästää tulevaisuudessa viisi, jopa kuusi euroa.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.