Täystyöllisyys on Ruotsin LO:n uuden johdon tärkein tavoite

Ruotsissa ammatillisen keskusjärjestön LO:n uusi johtonelikko nimeää järjestön tärkeimmäksi tavoitteeksi työttömyyden vähentämisen.
30.05.2012 15:06
JUHANI ARTTO
Karl-Petter Thorwaldsson, Tobias Baudin, Ingela Edlund ja Torbjörn Johansson

– Päämääränä on täystyöllisyys, puheenjohtaja Karl-Petter Thorwaldsson täsmentää. Paljon painoa tullaan asettamaan nuorisotyöttömyyden voittamiseksi.

Thorwaldsson korostaa, että ay-liikkeen on uskottava muutoksen mahdollisuuteen. 1990-luvun talouskriisi horjutti ay-liikkeen itseluottamusta, hän arvostelee. Thorwaldssonin mukaan lukuisat jäsenet ovat pettyneitä siihen, etteivät ay-järjestöt ole tehneet enempää työllisyyden hyväksi. LO:n johto haluaa pureutua työllisyysongelmaan vuoropuhelussa hallituksen kanssa.

Toinen varapuheenjohtaja Ingela Edlund tuo esille eräinä keskeisinä keinoina investoinnit perusrakenteisiin ja uusien asuntojen rakentamiseen.

– Ruotsissa moni kärsii yhä asuntopulasta ja työmatkat on voitava tehdä sujuvasti, hän muistuttaa.

Myös Ruotsin LO vastustaa nuorten palkka-alea

LO vahvisti sunnuntaina päättyneessä edustajakokouksessaan kielteisen kantansa ehdotuksiin, joiden mukaan nuorille voitaisiin maksaa työehtosopimusten vähimmäistason selvästi alittavia palkkoja. Sitä ovat ehdottaneet työnantajapuolen ja eräiden porvarillisten puolueiden edustajat.

- Palkkojen tulee olla asiallisia ja niillä on voitava elää, uusi sopimussihteeri Torbjörn Johansson painottaa.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.