SAK:n Juha Antila: Sitran on oltava puolueeton

Ammattiyhdistysliike on moittinut ajatushautomo Sitran toimintaa puolueelliseksi. Sitran nähdään tekevän politiikkaa yritysmaailman ja työnantajien hyväksi.
21.07.2016 11:23
SAK
Uutiset Työelämä

Muun muassa työ- ja oikeusministeri Jari Lindströmin esitys palkattomasta työnäytteestä oli kotoisin Sitrasta.

– Sitran tulee olla puolueeton, koska siinä pyöritellään valtion rahoja, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön kehityspäällikkö Juha Antila totesi Ylen A-studiossa keskiviikkona.

Hänen mukaansa ajatushautomon operaatiot ovat puolueellisia etenkin työelämäasioissa. Myös toimihenkilökeskusliitto STTK näkee Sitran ajavan yritysten etua ja palkansaajille työelämän heikennyksiä

Taustat yrityselämässä

Sitran työelämään keskittyvän yksikön johdon tausta on yrityselämässä. Muun muassa tämän vuoksi ay-liike näkee Sitran henkilökuntarakenteen vinona.

– Sitra haluaa lisätä yrittäjien ja osa-aikatyöntekijöiden osuutta sekä itsensä työllistäjien osuutta. Se antaa sellaisen mielikuvan, että meillä olisi jäykät työaikajärjestelmät, vaikka fakta on, että Suomessa on Euroopan joustavimmat työaikajärjestelyt, SAK:n Antila muistuttaa.

Suomalainen työaikamalli ei ole pirstaloitunutta, kuten monessa Euroopan maassa ja muualla maailmassa.

– Meillä on työehtosopimusjärjestelmä, joka takaa raamit, joissa toimitaan.

Ratkaisuksi nykyiseen tilanteeseen Sitran yliasiamies Mikko Kosonen ehdottaa parempaa yhteistyötä ay-liikkeen kanssa sekä parempaa viestintää.

Sitraan on kesällä valittu työmarkkina-asiantuntija, jonka valinta julkistetaan elokuussa.

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on mukana monissa suurissa valtion uudistusohjelmissa, kuten sotessa. Sitraa ohjaa eduskunta. Keskiviikoinen A-studio on nähtävissä Yle Areenalla

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.