Lauri Lyly: Palkalla on tultava toimeen

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly pitää nollatyösopimusten kaltaisia työaikajärjestelyjä ymmärrettävinä, jos ne lähtevät työntekijän tarpeesta. Nollasopimus tarjoaa kuitenkin harvoin sellaisen palkan, jolla ihminen pärjää.
05.12.2014 11:45
SAK
Lauri Lyly

– Me emme halua sellaiseen yhteiskuntaan, jossa palkan lisäksi sosiaaliturvalla pitää tukea elämistä. Aina pitäisi lähteä siitä periaatteesta, että palkalla tulee toimeen.

Lyly toivoo, ettei ensi kesän työmarkkinaneuvotteluissa sovita pelkästään palkoista. Ostovoimaa on tarkasteltava laajemmin ja talous- ja työmarkkinapolitiikkaa ohjattava samaan suuntaan.

– Me emme voi sanella yrityksille, mistä menestyksen avaimet tulevat. Nämä ratkaisut tehdään yrityksissä. Mutta näkymän pitää palkansaajilla ja yrityksillä olla selkeä, Lyly tähdensi MTV3:n Huomenta Suomi -lähetyksen haastattelussa perjantaiaamuna.

Lauri Lyly muistutti pääministeri Alexander Stubbin neuvonantajaa Eero Lehteä siitä, että työttömyysturvan kannustavuutta on viimeaikaisissa ratkaisuissa lisätty. Lehti ehdotti Kauppalehden haastattelussa irtisanomissuojan heikentämistä ja työttömyysturvan porrastamista.

– Meillä on tilaston mukaan 320 000 ihmistä hakemassa työtä ja heissä on paljon työhaluisia. Se ei ole siitä kiinni, millä ehdoilla työttömyysturvaa saadaan. Nyt pitäisi miettiä, mistä työtä saadaan.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.