Koulutuskysymys on ratkaistava vuodenvaihteeseen mennessä

SAK:n hallituksen mukaan työntekijöiden kolme koulutuspäivää on toteutettava sovitussa muodossa. Koulutuspäiviä koskevan lakiesityksen valmistelussa voidaan kuitenkin ottaa lisäaika vuodenvaihteeseen saakka, jos se helpottaa yhteisymmärryksen löytymistä.
19.10.2012 09:49
SAK
SAK:n hallitus

Koulutuspäivien lisäksi raamisopimuksessa sovituista asioista auki on työmarkkinoiden luottamusta lisäävien toimien toimenpideohjelma. SAK:n hallitus katsoo, että tämän asiakokonaisuuden osalta on mahdoton edetä, ennen kuin koulutuskiista saadaan ratkaistuksi.

Lisäksi SAK:n hallitus on valmis hakemaan toimenpiteitä kasvun ja työllisyyden edistämiseksi Suomessa. Näkemykset olisi pyrittävä valmistelemaan ennen maan hallituksen puolivälitarkastelua ensi vuonna.

SAK:n hallitus sai tiedoksi tuoreet työntekijöiden koulutusta koskevat kyselytutkimukset. Tutkimusten mukaan lailla työntekijöiden kolmesta koulutuspäivästä on laaja tuki kansalaisten ja SAK:laisten luottamushenkilöiden keskuudessa.

Mikäli koulutuskysymyksestä ei ole syntynyt ratkaisua vuodenvaihteeseen mennessä, SAK:n hallitus arvioi asiaa ja mahdollisia toimenpiteitä kokouksessaan 14.1.2013.

SAK:n hallituksen kannanotossa todetaan lisäksi, että SAK ja sen jäsenliitot valmistautuvat seuraavaan neuvottelukierrokseen entistä tiiviimmässä yhteistyössä.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.