Kirjallisuuskerhossa myös kuvataidetta

Kirjallisuuskerhossa kesksutellaan ja väitellään sekä harrastetaan kulttuuria laajasti. Jaana Kivimäki ja Jussi Kestilä toivovat lisää väkeä mukaan kerhon toimintaan.
12.06.2012 07:26 karhu admin
Jaana Kivimäki vetää kirjallisuuskerhoa, jota Jussi Kestilä on ollut perustamassa.

Konelatoja Jussi Kestilän työpaikalla Aamulehden latomossa 45 vuotta sitten perustetussa kirjallisuuskerhossa on alusta asti oltu kiinnostuneita kirjallisuuden lisäksi muustakin taiteesta. Kirjojen lukemisen ja tekemisen rinnalla on ollut kuvataide taidenäyttelyineen ja kulttuuri laajemminkin.

– Ihmisten piti jotenkin purkaa itseään ja samantapainen merkitys kirjallisuuskerholla on edelleenkin. Samanhenkiset ihmiset keskustelevat ja toimivat yhdessä, kertoo kerhon nykyinen puheenjohtaja Jaana Kivimäki.

– Minä innostuin mukaan, kun Kirjatyöntekijäin liiton täyttäessä sata vuotta pääsin viisukurssille. Sitten esiinnyin liiton risteilyllä ja tutustuin kirjallisuuskerholaisiin. Olin aina tehnyt kronikoita ja riimitys on minusta kivaa, Kivimäki toteaa.

Olisiko aika järjestää räppäyskurssi?

Jaana Kivimäen mukaan kirjallisuuskerho on paikka, jossa voi käydä hyviä keskusteluja ja kiivaita väittelyjäkin. Mutta Jussi Kestilä huomauttaa kerhon olevan kohta eläkeläispoppoo, jos mukaan ei saada uutta porukkaa.

Jos Jaana Kivimäki innostui mukaan viisukurssilta, niin olisiko nyt aika järjestää räppäyskurssi? Eikö räppäys ole nykyajan työväen musiikkia ja runoutta?

Aino Pietarinen

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.