ILO:n suositus helpottaa siirtymistä pois epävirallisesta taloudesta

Maailman työjärjestö ILO on hyväksynyt uuden suosituksen, miten epävirallisesta taloudesta siirrytään viralliseen talouteen. ILOn työkonferenssissa viime viikolla hyväksytty suositus tarjoaa strategioita, käytännön ohjeita ja toimenpiteitä, jotka helpottavat siirtymistä viralliseen talouteen.
16.06.2015 09:46
SAK
SAK:n kansainvälisten asioiden päällikkö Katja Lehto-Komulainen.

Koko maapallon työvoimasta puolet työskentelee epävirallisella sektorilla. Suosituksessa on kyse valtavan tärkeästä asiasta, painottaa SAK:n kansainvälisten asioiden päällikkö Katja Lehto-Komulainen.

– Epävirallisen talouden odotetaan kasvavan. Siksi tarvitaan yhteisiä toimia, jotta ihmiset voisivat siirtyä virallisen talouden pariin. Suosituksen laatiminen ja hyväksyminen laajalla yhteisymmärryksellä on huomattava edistysaskel. Nyt on valvottava, että suositus johtaa myös tekoihin.

Suomen työntekijädelegaattia työkonferenssissa johtanut Katja Lehto-Komulainen muistuttaa, että kyseessä on ainutkertainen tilanne. ILO hyväksyi ensimmäista kertaa historiansa aikana kansainvälisen normin, joka koskee epävirallista taloutta ja siitä siirtymistä viralliseen talouteen.

Suosituksen puolesta äänesti valtaosa osallistujista eli 484 delegaattia. Vastaan äänesti yksi delegaatti, ja viisi kieltäytyi äänestämästä.

Tiina-Emilia Kaunisto / SAK

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.