Kevin vill bara köra lastbil

När Kevin Holmström utexamineras från yrkesskolan Inveon i Borgå går hans barndomsdröm i uppfyllelse – han blir äntligen lastbilsförare.
15.02.2017 09:30
LÖNTAGAREN
Kevin Holmström är inte kräsen när det gäller arbetsuppgifter. För honom är det viktigaste att han får köra lastbil.

Den här vinterdagen är det halt ute på gator och vägar. Kevin Holmström verkar ändå inte ha några svårigheter med att styra den stora fordonskombinationen när han kör in på yrkesskolan Inveons gård i Borgå.

Han tvekar inte ett ögonblick när han får frågan om det här är den bransch han vill jobba i efter att han utexamineras i vår.

– Det var självklart att jag skulle gå logistikutbildningen för jag har varit intresserad av lastbilar sen jag var liten, säger Kevin när han har parkerat och stigit ut ur hytten.

Efter att ha lärt sig grunderna i logistik och fått körkort har hans utbildning gått ut på att köra stora fordonskombinationer.

– Vi har också lärt oss att skruva och laga saker – normala grejer som man kan tänkas behöva kunna.

”Allt passar”

Vad är då det bästa med yrket?

– Känslan jag får när jag sitter bakom ratten och kör nåt stort... Det är svårt att förklara men det är nästan det jag tycker allra mest om, säger Kevin Holmström.

Just nu letar Kevin efter jobb, men han tror inte att det ska vara så svårt att hitta nåt eftersom det finns ett ständigt behov av kombinationsfordonsförare.

– Allt passar – så länge jag får köra lastbil, säger han med ett skratt.

Laura Klingberg

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.