Matbiten: Sommarsallad

11.06.2013 05:00
LÖNTAGAREN
Sommarsallad. Recept: Elisabeth Eriksson.

1 stort salladshuvud
1 slanggurka eller 2 frilandsgurkor
2 kokta ägg
½ liter jordgubbar
1–2 mozzarellabollar
½ dl cashewnötter
gräslök

Skölj salladen och gurkan. Riv salladen och skiva gurkan. Dela det kokta ägget, skilj gulan från vitan. Hacka vitan och gulan skilt. Skiva mozzarellan. Så här långt kan du förbereda salladen.

Bygg upp salladen på ett serveringsfat. Strö över av nötterna. Servera med rucoladressing.

Tips! Pröva på färska maskrosblad i salladen. Olika örter i dressingen smakar också gott.

Rucoladressing

2 stora nävar rucola
1 nypa salt
1 dl rybsolja
Saften av ½ citron

Mixa alla ingredienser i en blender. Såsen håller sig i kylen några dagar.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.