Föreslå vem som ska få Donarstipendiet

Genom Donarstipendiet vill fackcentralen FFC stärka arbetaryrkenas anseende. Stipendiet tilldelas två yrkesproffs som är högst 35 år gamla och som genom sin egen aktivitet har bidragit till att göra arbetstagaryrken och facklig verksamhet mer uppskattade bland unga.
30.08. 12:05
FFC
Foto: iStock

– I Finland har vi hundratusentals personer i utförande arbeten, som det här landet inte skulle klara sig utan. Genom Donarstipendiet vill FFC visa sin uppskattning för unga i arbetaryrken, som varje dag på jobbet är stolta över sin yrkeskår, konstaterar Katja Syvärinen som är organisationsdirektör på FFC och vice ordförande för FFC:s styrelse.

På basis av de ansökningar som kommer in delar FFC ut två stipendier som båda uppgår till 750 euro. Du kan nu föreslå stipendiemottagare. Det ska vara en person som

  • är högst 35 år
  • är medlem i ett fackförbund inom FFC
  • har jobbat för att stärka den egna branschens anseende och på ett synligt sätt är stolt över sitt yrke
  • har varit eller är aktiv i olika uppdrag inom den FFC-anslutna fackföreningsrörelsen eller studerandeorganisationer eller på något annat sätt har visat samhälleligt engagemang
  • genom sitt eget agerande och genom att själv föregå med gott exempel har stärkt den fackliga organiseringen och/eller förnyat verksamhetssätten inom fackföreningsrörelsen.

– Genom stipendierna vill vi visa att också de unga medlemmarna i fackförbunden utvecklar förbundens verksamhet och har tankar som det är värt att lyssna på. Att bli medlem i fackförbundet i den egna branschen är dessutom det bästa sättet för unga arbetstagare att skydda sig mot högerregeringens nedskärningar.

Du kan skicka in ditt förslag till mottagare av Donarstipendiet via länken nedan eller per post. Av förslaget ska framgå hur personen du föreslår uppfyller de kriterier som nämns ovan. Du kan inte föreslå dig själv som stipendiemottagare.

Ansökningstiden löper ut 30.9.2024. Också de förslag som skickas per post ska vara framme inom september månad.

Skicka in ditt förslag via det här webbformuläret (på finska) eller per post till adressen

Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC
Donarstipendiet
PB 157
00531 Helsingfors

Donarstipendierna delas ut vid FFC:s representantskapsmöte 21–22.11.

Om du har frågor eller vill ha mer information kan du skicka e-post till adressen jarjesto@sak.fi.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.