Vardagen underlättas av små innovationer

05.03.2009 16:27 karhu admin
Nyhet Arbetsliv
Juha Antila. Foto: Tuulikki Holopainen. Löntagaren 02-2009

Löntagaren 2/2009

Om arbetstagarna får möjlighet att förverkliga redan små innovationer i vardagen kan de bättre än tidigare påverka arbetet och dess autonomi. Forskning visar att de har en ytterst stor betydelse för trivseln i arbetet. Det finns också forskning som bevisar att en nöjd arbetstagare i ett tryggt anställningsförhållande är kreativ och effektiv, vilket ökar produktiviteten och via den också arbetstagarens egen lön. Om trivseln i arbetet ökar vinner både arbetstagare och arbetsgivare.

FFC:s löne- och arbetstidsexpert Juha Antila säger i den senaste Löntagaren att det just nu borde vara en renässans för att utveckla arbetet och för innovationer på arbetsplatsen. Recessionen kastar säkert sin skugga över den ljusnande framtid men just då när man inte tvingas arbeta ihjäl sig på arbetsplatserna borde det finnas tid för utveckling och utbildning. När sedan molnen har skingrats skulle arbetsplatserna vara redo att ta i ordentligt.

Andra ämnen i Löntagaren är permittering, recessionens effekter i Dalsbruk, samarbete i köpcentren och kandidater till posten som ordförande för FFC.

Löntagaren kan läsas på www.lontagaren.fi.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.