På jakt efter drömjobbet

29.01.2007 09:48 karhu admin
Nyhet Arbetsliv
Besvara drömjobbsenkäten på adressen www.sak.fi/unelmaduuni

Besvara enkäten på adressen www.sak.fi/unelmaduuni

Hur skulle drömjobbet se ut för dig? Tänk dig att arbeta på en arbetsplats där alla kriterier för ett drömjobb är uppfyllda. Hur kunde din egen arbetsplats utvecklas till en drömarbetsplats? Det här slaget av frågor väcks nu i FFC:s Drömjobbsprojekt som riktar sig till arbetsplatserna och pågår hela detta år.

Syftet med projektet är att väcka debatt på arbetsplatserna och i offentligheten om arbetshälsan, så som den ser ut idag, och att finna fungerande metoder för att förbättra situationen på arbetsplatser där man mår dåligt. Målet är också att inspirera arbetsplatser till fortsatt utveckling, där man redan har haft viss framgång med projekt som har förbättrat trivseln på arbetsplatsen.

För projektet har FFC öppnat en egen sida på sin webbplats: www.sak.fi/unelmaduuni. Här finns en serie frågor - också på svenska - som varje medlem kan besvara, och på det viset vara med och skapa definitionerna för ett drömjobb.

Det finns inalles 38 frågor på webbplatsen och de är fördelade på fyra sidor. Om man vill kan man avbryta sitt svarande efter vilken som helst av sidorna och återuppta svarandet vid ett senare tillfälle. Totalt tar det mellan tio och tjugo minuter att besvara frågorna.

Mot slutet av våren görs en sammanfattning av enkätsvaren och på basen av den fabriceras en broschyr, som förklarar kriterierna för ett drömjobb. Kampanjen fortsätter på hösten med en tävling där arbetsplatserna och exempelvis fackavdelningarna utvecklar handlingsmodeller, med vilka man konkret kan förbättra arbetshälsan på sin egen arbetsplats.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.