Ny video om spelreglerna i arbetslivet

03.04.2009 11:56 karhu admin
Nyhet Arbetsliv
Reino Nordin. FFC:s arbetslivsvideo

FFC har producerat en video för undervisningsändamål om vilka spelregler som gäller i arbetslivet. Skådespelaren Reino Nordin föreställer här snuttarbetaren Reino, och videoinspelningen är nio minuter lång.

Inspelningen lämpar sig väl som introduktion i de viktigaste frågorna som gäller arbetslivet och den är avsedd för elever från årskurs 8 i grundskolan till gymnasier och yrkesskolor. Den kan användas som stöd i t.ex. studiehandledningen och undervisningen i samhällslära.

Arbetslivsvideon är finskspråkig men det finns också en version med svensk text. Den finns i Flash-format på adressen http://webcast.magneetto.com/sak.

Skolorna kan beställa DVD-videon avgiftsfritt på adressen pirjo.vainio@sak.fi om det inte redan har kommit en DVD per post. Uppge i samband med beställningen om ni vill ha videon med svensk text. FFC har reserverat en DVD per skola.

Mer djupgående information om arbetslivsfrågor finns på webben i form av Emilian tarina, Emilias historia, också den producerad av FFC. Adressen är www.tyoelamanpelisaannot.fi.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.