Nominera driftiga unga yrkesproffs för Donarstipendiet

Ansökningstiden för Donarstipendiet har inletts. FFC beviljar stipendiet till en ung person som genom sin aktivitet har stärkt den egna branschens anseende.
11.08.2015 10:49
LÖNTAGAREN
Nyhet Facket Facket
Niko Pitkänen (t.h.) fick ta emot FFC:s donarstipendium i fjol. Stipendiet överräcktes av FFC:s ungdomssekreterare Tatu Tuomela.

Donarstipendiet ges till en person som har skaffat sig en yrkesexamen i sin egen bransch och som är stolt över sitt yrke. Personen ska visa prov på donaranda genom att vara aktiv inom fackföreningsrörelsen eller studerandeorganisationer, eller genom att ha förtroendeuppdrag på sin arbetsplats. Det är ett plus om personen har jobbat för att stärka den fackliga organiseringen.

Om du känner en lämplig kandidat kan du skicka in en fritt formulerad ansökan, med tillhörande motiveringar, till FFC senast den 11 september. Ur ansökan ska framgå kandidatens namn, ålder, yrkesexamen och/eller yrke, hemort, arbetsplats, fackförbund samt eventuella förtroendeuppdrag eller övrig aktivitet.

Stipendiesumman är 1000  euro och stipendiet överräcks på FFC-dagarna den 3 oktober.

Skicka ansökan per e-post till sini.kurho@sak.fi eller per post till Donarstipendiet/Sini Kurho, PB 157, 00531 Helsingfors.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.