Medarbetaren: Butik, café, spelhall och vardagsrum

Det gäller att ha många bollar i luften samtidigt. Det är klart när man jobbar på ett ställe som bland annat fungerar som butik, post, casino och mötesplats.
09.06.2015 08:30
LÖNTAGAREN
Johanna Metso lär Johannes Waris hur kassamaskinen fungerar. Det är inte det enklaste att hitta rätt bland de många knapparna.

 Det visar sig snabbt att det visst finns en hel del att göra på min arbetsplats för dagen, det vill säga R-kiosken i Nickby i Sibbo. Till exempel står kaffetermosen tom och byggjobbarna i närheten tittar troligtvis in vid nians kaffepaus, då ska det finnas färskt kaffe. Det bara att klä på sig reklamskjortan och börja jobba.

Klockan blir snart nio och det innebär att det är dags att skriva ut de olika gruppspelen inför dagens trav i Uleåborg och Riihimäki. Sedan ska jag hänga upp lapparna vid spelhörnan där en och annan hoppas att hästarna, NHL-lagen eller de orange bollarna ska hitta rätt just i dag.

Utöver ”hästmaskinen” som den kallas, finns en annan maskin som spottar ut de andra tipsspelen, biljetterna till lokaltrafiken och allt det andra. Den har så många knappar att jag snabbt måste medge att jag behöver en lite grundligare introduktion innan jag ensam vågar ställa mig bakom disken.

Det gäller också att ha koll på helheten. Var behöver hyllorna fyllas på, när ska beställningarna göras, vilka leveranser ska tas emot?

Johannes Waris

Läs hela reportaget i papperstidningen (Löntagaren 3/2015)

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.