Matbiten: Svamppytt

23.10.2012 05:00
LÖNTAGAREN
Svamppytt (4 portioner). Recept: Elisabeth Eriksson.

1 bit rotselleri (300 g)
2 st palsternackor
3 morötter
1 bit purjolök
blekgul taggsvamp (800 g) eller annan svamp
smör till stekning
salt, peppar
4 st ägg

Skala och tärna rotsakerna. Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Låt rinna av. Ansa svampen, strimla i mindre bitar. Du kan också använda fryst, tinad svamp.

Stek rotsakerna i smör så att de får en fin stekyta. Stek svampen i smör. Strimla purjolöken och tillsätt i stekpannan. Blanda samman allt till en pyttipanna. Salta och krydda, smaka av. Stek äggen.

Servera med rårörda lingon, ättiksinlagd gurka eller rödbeta.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.