Matbiten: Skördepanna

13.09.2011 06:00
LÖNTAGAREN
Skördepanna (4 portioner). Recept: Solveig Backström.

300 g strimlat kött (nöt-, gris- eller lammstek)
2 msk rypsolja
300 g vitkål
2 morötter
1 paprika
½ purjolök
2 msk sojasås
½ krm svartpeppar
färsk eller torkad timjan

Skär kålen i tunna strimlor, morötter och paprika i strimlor. Dela och skölj purjolöken och skär den i tunna strimlor. Hetta upp oljan i en traktörpanna och bryn köttstrimlorna. Fräs lätt grönsakerna i lite olja och lägg köttet med grönsakerna i pannan. Häll i en skvätt vatten. Smaksätt med soja, peppar och timjan. Låt pannan sjuda under lock ca 15 minuter. Red skyn med en tesked vetemjöl om du vill ha en simmigare konsistens på pannan.

Välj köttslag efter smak och tillgång!

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.