Matbiten: Potatissallad med lax

14.04.2015 05:00
LÖNTAGAREN
Potatissallad med lax. Recept: Elisabeth Eriksson.

1 kg kokt, kall potatis
10 cm blekselleri
1 huvud romansallad
100 g kallrökt lax

Sås:

3 dl gräddfil
2 tsk senap
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
saften av 1 citron
1 dl finklippt gräslök
2 msk kaprisbär

Skala och dela potatisen i mindre bitar. Skölj och finstrimla bleksellerin. Blanda senap, kapris, citron, kryddor och salt i gräddfilen. Vänd försiktigt ner såsen över potatisen. Låt stå kallt före servering. Blanda ner romansalladen. Placera fisken som dekoration över salladen.

Tips! Byt ut fisken mot kallskuret kött eller kokt ägg.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.