Matbiten: Matig vårsallad

10.04.2012 09:00
LÖNTAGAREN
Matig vårsallad. Recept: Elisabeth Eriksson.

4 dl kokt speltkorn
2 dl kokta Belugalinser
1 färsk gurka
1 röd lök i tunna skivor
200 g romansallad
400 g rökt fisk
2 kokta ägg
körsbärstomat

Dressing för speltkornen:

3 msk citronsaft
1 tsk rivet citronskal
1 dl olivolja
Krasse eller persilja
Salt&peppar

Koka speltkornen mjuka i ca 30-60 min i rikligt med lättsaltat vatten. Speltgrynen sväller till det dubbla då de kokar. Låt svalna. Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll den över speltgrynen, rör om. Låt stå kallt och dra 1 timme. Koka linserna. Låt svalna. Fördela salladsingredienserna vackert på serveringsfat. Dekorera med krasse eller ärtgroddskott.

Tips: koka gärna de svarta Belugalinserna med en skvätt sojasås för att de ska hålla färgen.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.