Matbiten: Lax med kanel

16.12.2014 05:00
LÖNTAGAREN
Lax med kanel. Recept: Elisabeth Eriksson.

700 g laxfilé
¾ tsk salt
¾ dl limesaft
1 dl olivolja
1 tsk mald kanel
1 dl pinjefrön

Blanda limesaft, olivolja och kanel till kanelolja. Pensla laxen med kaneloljan. Spara det som blir över till serveringen.

Lägg laxfilén i en ugnssäker form och låt gärna marinera i en timme. Sätt under tiden ugnen på 225 grader. Salta laxen och stek i mitten av ugnen i 7 minuter. Tillsätt pinjefröna och fortsätt stekningen i ca 5 minuter.

Servera med lite kanelolja ringlad över laxen. Hasselbackspotatis passar bra till.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.