Matbiten: Fisksoppa

10.06.2014 05:00
LÖNTAGAREN
Fisksoppa. Recept: Elisabeth Eriksson.

300 g fiskfilé
½ tsk salt
100 g gröna bönor
½ l god fiskbuljong
1 dl finklippt gräslök
½ dl finklippt koriander
1 vitlöksklyfta
saften av ½ lime
1 krm chiliflakes
½ tsk gurkmeja
1 msk olja

Fräs upp gurkmeja, chiliflakes och vitlök i en skvätt olja i kastrullen. Tillsätt buljongen. Skär fisken i mindre bitar. Pressa över limesaft och strö över salt. Låt stå kallt en stund. Ansa bönorna och låt koka 3–4 minuter i buljongen. Pressa ner vitlöken. Klipp gräslök och koriander. Tillsätt fisken och låt soppan sjuda tills fisken är klar. Det tar några minuter. Rör ner det kryddgröna. Smaka av. Servera med ett gott bröd.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.