Löntagarna kom med ett gemensamt förslag om omställningsskydd samt resultat- och vinstpremier

10.11.2002 13:57 karhu admin
Nyhet Arbetsliv
Foto: Ville Juurikkala

Löntagarnas centralorganisationer lämnade idag söndag ett gemensamt förslag gällande omställningsskyddet till sextettens behandling. Avsikten är att löntagarsidan även lämnar ett gemensamt förslag gällande resultat- och vinstpremier. Arbetsgivarsidan väntas svara på förslagen under eftermiddagen.

Inga framsteg nåddes i de för löntagarna centrala inkomstpolitiska frågorna under gårdagens förhandlingar. I arbetslivsgruppen kunde man dock enas om gemensamma projekt inom företagshälsovård och skydd om arbete. I utbildningsgruppen nåddes inga framsteg och gruppen har alltjämt på bordet frågorna om finansieringstillskott till kompetenshöjningsprogrammet samt åtgärderna i anknytning till programmet.

Sextetten bestående av arbetsmarknadsorganisationernas högsta ledning började sitt sammanträde i dag klockan 11. Även arbetslivsgruppen har sammanträtt sedan klockan elva. Den så kallade kapprocken, som grunnar över lösningens strukturfrågor, sammanträder klockan 14 och utbildningsgruppen kl. 15. Även den ekonomiskpolitiska gruppen kommer att sammanträda under eftermiddagen i dag.

FFC:s arbetsutskott sammanträder söndagkväll klockan 18 för att behandla förhandlingsläget.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.