Konjunkturpolitiken drar nytta av utbyggd vuxenutbildning

22.08.2001 16:54 karhu admin
Nyhet Arbetsliv

- Då den ekonomiska konjunkturprognosen blir allt dystrare behövs vårt samhälle stimulansåtgärder. Man kan t.ex. skapa nya möjligheter för vuxenutbildning. I stället för att mindre efterfrågan leder till permitteringar och minskning av arbetskraften kunde de som är i arbete få möjlighet att med offentligt stöd utbilda sig för mångsidigare och mera krävande arbetsuppgifter, konstaterade Jari-Pekka Jyrkänne, arbetskrafts- och utbildningspolitisk sekreterare vid FFC i ett tal i Varkaus i juni.

Jyrkänne anser att den yrkesmässiga vuxenutbildningen drabbats av kraftiga nedskärningar under de senaste åren. Utbildningen på egna villkor utbildning har mer än halverats på tre år. Det finns nu ett skriande behov av mera resurser för att man kunna erbjuda tillräcklig tilläggsutbildning för vuxna, en utbildning som svarar mot arbetslivets krav på yrkeskunskap.

- I början av augusti börjar Utbildnings- och avgångsfonden betala ut ett nytt vuxenutbildningsstöd . Anställda som vill börja studera får bättre möjlighet till ekonomiskt stöd. Det är mycket viktigt att i fortsättningen erbjuda mångsidig utbildning för att så många vuxna som möjligt kan uppdatera och utveckla sina egna kunskaper, underströk Jyrkänne.

Mera information ger Jari-Pekka Jyrkänne, arbetskrafts- och utbildningspolitisk sekretrare vid FFC, tfn 040-541 4658.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.