Kampanjen ger råd för bekämpning av grå ekonomi

Kampanjen mot grå ekonomi, Grå ekonomi – en svart framtid, inleds i april. Kampanjen är en fortsättning på kampanjen som startade hösten 2011 och en del av programmet för bekämpning av grå ekonomi och ekonomisk brottslighet.
20.04.2012 09:28 karhu admin

Kampanjen berättar om konsekvenserna som den grå ekonomin har för samhället. Dessutom vill man påminna om följderna av den grå ekonomin på enskilda människors liv. Kampanjen uppmanar i synnerhet ungdomar att reflektera över hur den grå ekonomin kan förebyggas i den egna vardagen.

De unga får en påminnelse om vikten av ett skriftligt arbetsavtal, skattekort och lönespecifikation. Företagare uppmanas sörja för att skatterna och pensions- och olycksfallsförsäkringarna sköts.

Den grå ekonomin i vardagen behandlas genom föreläsningar

Kampanjen består av radioreklamer, en webbplats och en turné i läroanstalter. På turnén behandlas den grå ekonomin och den ekonomiska brottsligheten i synnerhet ur de ungas och studerandenas perspektiv. Under föreläsningen går man igenom

  • vad grå ekonomi innebär,
  • hurdana kostnader den orsakar för samhället och
  • hur den kan bekämpas.

Turnén besöker gymnasier, yrkesläroanstalter och yrkeshögskolor.

Alla ansvarar för bekämpningen av grå ekonomi

Kampanjens syfte är att visa hur var och en kan för sin del bekämpa grå ekonomi. Genom kampanjen vill man påminna om att valen i det vardagliga livet minskar verksamhetsförutsättningarna för den grå ekonomin effektivare än åtgärder som riktas mot redan inträffade brott.

FFC medverkar i kampanjen tillsammans med andra fackorganisationer, myndigheter, intressegrupper och företrädare för näringslivet.

Kampanjens webbplats (på finska): www.mustatulevaisuus.fi

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.