Inget förhandlingsresultat på fredagen

15.11.2002 18:25 karhu admin
Nyhet Arbetsliv
Foto: Ville Juurikkala.

FFC:s styrelse sammanträdde på fredagen klockan 14.30 för att ta ställning till förhandlingsläget. Trots idoga försök nådde parterna inget slutligt samförstånd, då frågan om riktlöner inte kunde lösas.

Konflikten gäller hur man ska överföra de löneförhöjningar man enas om i löneuppgörelsen på riktlönerna. Riktlönerna å sin sida är de som styr de minimilöner som gäller i respektive branscher.

Något samförstånd kunde inte nås eftersom arbetsgivaren vägrade att förhandla om frågan. Arbetsgivarens "allt eller inget" -förslag skulle innebära att minimikostnadseffekten 1,8 procent av enbart den allmänna förhöjningen överförs på rikt- och tabellönerna i procent, inte alls i euro och cent. Det igen skulle innebära att gapet mellan rikt- och tabellöner och övriga löner skulle bli ytterligare mycket större.

FFC:s styrelsemöte idag, fredag uttryckte den bestämda åsikten att riktlönefrågan kräver avgörande förbättringar om det föreslagna förhandlingsresultatet ska kunna godkännas.

FFC:s styrelse sammanträder härnäst om måndag, den 18.11. klockan 9.30, för att på nytt ta ställning till förhandlingsläget.

Sextetten möts ännu idag för att komma överens om eventuella fortsatta förhandlingar.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.