Ingen lösning på pensionstvisten

05.03.2009 15:28 karhu admin
Nyhet Arbetsliv
FFC, FTFC och Akava arrangerar en gemensam förtroendemannaträff lördagen den 14 mars på Finlandiahuset i Helsingfors

Riksomfattande förtroendemannaträff på Finlandiahuset 14.3

FFCs, FTFCs och Akavas ordförande träffade statsminister Matti Vanhanen på onsdagskvällen, men träffen ledde inte till någon lösning på pensionstvisten. Regeringen förefaller nu också att svika sitt stöd för socialinpon.

- I den pensionsreform som trädde i kraft 2005 förband vi oss vid diverse åtgärder för att höja åldern då man går i pension. En mekanisk höjning av den ålder då man får gå i pension hörde inte till dem, konstaterade FFCs ordförande Lauri Ihalainen efter träffen.

Alla parter vill dock finna en lösning på tvisten. Löntagarcentralorganisationerna och regeringen kom överens om att träffas på nytt på onsdag nästa vecka.

Riksomfattande förtroendemannaträff på Finlandiahuset den 14 mars

Tusentals medlemmar och aktiva på arbetsplatserna har under den senaste veckan tagit kontakt med sina fackförbund och med centralorganisationerna för att motsätta sig regeringens pensionsbeslut. FFC, FTFC och Akava svarar på fältets rop genom att arrangera en gemensam förtroendemannaträff lördagen den 14 mars kl. 13 på Finlandiahuset i Helsingfors.

FFC:s styrelse beslutar om fortsatta åtgärder den 9 mars

FFCs styrelse sammanträder måndagen den 9 mars. Vid mötet beslutar organisationen vilka fortsatta åtgärder den tillsammans med de övriga löntagarorganisationerna ska vidta för att förmå regeringen att avstå från att höja pensionsåldern.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.