FFC:s webbtjänst förnyades

23.02.2007 12:35 karhu admin
Nyhet Arbetsliv
FFC:s webbtjänst förnyades

FFC:s svenskspråkiga webbtjänst, adress www.sak.fi/svenska har byggts om. Den största förändringen har gjorts i webbplatsens struktur, som nu består av fem huvudmoment: Aktuellt, På jobb, Medlemskap, Detta är FFC och Index. Samtidigt är innehållet betydligt mer omfattande än tidigare.

Aktuellt

Momentet Aktuellt innehåller, såsom tidigare, nyheter på svenska om FFC och arbetsmarknaden. Våra tidigare nyheter finns nu under nyhetsartiklarna där det också finns en länk till nyhetsarkivet. Nytt under momentet är en Kalender, med svenskspråkiga evenemang och kurser under samma rubrik.

På jobb

FFC:s arbetslivsinformation är avsedd för dem som är nya i arbetslivet och för dem som redan verkar i arbetslivet. Sidorna innehåller information om allt från den allra första arbetsplatsen till pensionsåldern. Nya ämneshelheter gäller bl.a. "ett nytt jobb" och informationsskydd.

Medlemskap

Under momentet Medlemskap har vi samlat ett digert informationspaket om de förmåner som följer med medlemskapet i ett fackförbund: bättre arbetsvillkor, rådgivning och rättshjälp, utbildning mm. Här finns också vägledning för hur man skall finna det fackförbund som är rätt för en och anvisningar om hur man kan bli medlem.

Under rubriken Medlemskap kan de som redan är medlemmar i ett fackförbund finna information om sina medlemsförmåner, bl.a. om FFC:s medlemsdatorer, kulturstipendier, kurser och annan utbildning.

Alla FFC-anslutna fackförbund presenteras med egna sidor under momentet Medlemskap. Förbundspresentationen har, förutom kontaktuppgifter, beskrivningar av de branscher och yrken de människor arbetar med, som kan bli medlemmar i förbundet, uppgifter om medlemsavgiften och dess storlek och en länk till förbundets anslutningsblankett.

Detta är FFC

Under detta moment presenterar FFC sin snart hundraåriga verksamhet, sina mål, sin historia och organisation. Under det här huvudmomentet har vi också samlat information om hur arbetsmarknaden fungerar och om de olika avtalsnivåerna. Övriga ämnen som behandlas här är FFC:s internationella verksamhet och den fackliga utbildningsorganisationen.

Index

Huvudmomentet Index innehåller råd om hur man finner den information man söker. På första sidan finns innehållet i FFC:s webbtjänst i alfabetisk ordning och här finns också både en enkel och en avancerad sökfunktion och en sidkarta. Under momentet Index har vi också samlat kontaktuppgifterna till FFC:s personal och FFC:s svenska logotyper.

Navigera i webbtjänsten

De olika språkversionerna i FFC:s webbtjänst finner du via rullgardinsmenyn högst upp. De finsk- och engelskspråkiga sidorna är uppbyggda på samma sätt som den svenska. På de finska sidorna finns mera information än tidigare om arbetslivet och den fackliga organiseringen, och materialet i anknytning till medlemskapet är nu digrare än förr också på de engelskspråkiga sidorna.

I marginalen höger om nyheter och artiklar finns länkar med ytterligare information. Högts på listan finns FFC:s webbtjänsts interna länkar, med länkar till utomstående webbplatser. Ytterligare efter dessa har vi samlat publikationer som anknyter till respektive ämne.

Nederst på de flesta artikelsidorna finns en möjlighet att ge respons. Klicka på länken för att få fram blanketten för dina kommentarer.

FFC:s övriga webbtjänster finner du via den grå balken i övre kanten. På dess högerkant finns en rullgardinsmeny, som leder direkt till de olika fackförbundens webbtjänster.

Plenware Oy står för det tekniska genomförandet av FFC:s webbtjänst.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.