FFC konstaterade att avtalet är täckande på vissa villkor

Styrelsen för Finlands största löntagarcentralorganisation FFC har konstaterat att förhandlingsresultatet om konkurrenskraftsavtalet har tillräcklig täckning om två villkor uppfylls.
03.06.2016 10:45 karhu admin
Nyhet Facket Avtal
FFC:s styrelse

– FFC:s styrelse anser att konkurrenskraftsavtalet har tillräcklig täckning om Servicefacket PAM godkänner avtalet i sin styrelse och om Metallarbetarförbundet når ett förhandlingsresultat som förbundets beslutsfattande organ godkänner, konstaterar ordförande Lauri Lyly.

FFC:s styrelse bedömde på förmiddagen att en faktor som talar för att godkänna avtalet är regeringens besked igår om att slopa tilläggsinbesparingarna och skattehöjningarna på ungefär en och en halv miljard, att dra tillbaka tvångslagarna samt att sänka skatterna.

– Sipiläs regering har meddelat att regeringen genom skattesänkningarna kompenserar de avgifter som överförs till löntagarna samt tryggar köpkraften, betonar Lauri Lyly.

Dessutom skärps inte beskattningen av arbete under den här valperioden. Regeringen har också bekräftat att den inte kommer att föra framåt frågan om ett arbetsprov som arbetslösa skulle utföra gratis och att förändringarna i arbetslöshetsskyddet och arbetsprövningen kommer att beredas på trepartsbasis.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.