FFC är redo att delta i produktivitetstalko

FFC kan tänka sig att ställa upp på produktivitetstalko, förutsatt att arbetsgivare och arbetstagare är med på lika villkor.
22.05.2015 13:13
LÖNTAGAREN
FFC:s fullmäktige sammanträdde på torsdagen och fredagen.

FFC:s vårfullmäktige påpekar i sin resolution att den gemensamma nämnaren för fallen där man har lyckats öka produktiviteten är att man har inkluderat arbetstagarna.

Fullmäktige betonar att en förlängning av arbetstiden inte ger fler arbetstillfällen eller ökad produktivitet. I stället borde man koncentrera sig på att effektivera den nuvarande arbetstiden genom arbetstidsarrangemang. Man ska erbjuda mer arbetstid åt dem som behöver det: personer som är arbetslösa, som ofrivilligt jobbar deltid eller som är anställda med nolltimmesavtal.

FFC förutsätter att den nya regeringen genomför pensionsreformen på det sätt som arbetsmarknadsparterna har kommit överens om. Nivån på pensionsavgifterna och rätten till tilläggsdagar i arbetslöshetsskyddet är relevanta delar av pensionsuppgörelsen och därför kan man inte i efterhand ändra på dem, säger fullmäktige i sin resolution.

Läs hela resolutionen

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.