En allmän presentation av arbetarskyddslagen nu på nätet

15.10.2003 12:14 karhu admin
Nyhet Arbetsliv
Alla har rätt till en säker och hälsosam arbetsplats. Den nya arbetarskyddslagen

Den nya lagen om arbetarskydd trädde i kraft vid årets början. Lagen förutsätter i praktiken att hela företaget och arbetsplatsen omfattas av ett säkerhetsledarskap. Den förpliktar arbetsgivaren till sådan verksamhet via lagens straffbestämmelser. Förutom allmänna arbetsgivarförpliktelser har arbetarskyddslagen många praktiska paragrafer om enskilda hot och risker. Lagen har skyldigheter för arbetsgivaren gällande hjälp och råd i flera praktiska arbetarskyddsproblem.

FFC har publicerat en allmän presentation av arbetarskyddslagen med tanke på arbetstagarnas intressebevakning. Författare är FFC:s jurist Timo Koskinen och KAT:s arbetsmiljöombudsman Anne Mironen, som har också deltagit i beredningen av den nya lagen. Avsikten är att ge läsaren baskunskaper om frågor som ansluter sig till olika arbetsförhållanden, så att man skall få förmåga och intresse av att mera detaljerat sätta sig in i utvecklandet av sin arbetsplats.

Publikationen Alla har rätt till en säker och hälsosam arbetsplats finns nu i pdf-format. Du kan läsa och utskriva den med Acrobat Reader programmet. Om du inte har tillgång till Acrobat Reader får du det gratis från Adobes webbplats.

Alla har rätt till en säker och hälsosam arbetsplats. Den nya arbetarskyddslagen. Timo Koskinen, Anne Mironen (pdf)

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.