Drömjobbslotteri

05.12.2006 09:44 karhu admin
Nyhet Arbetsliv
FFC och Invalidförbundet

FFC och Invalidförbundet arrangerar i samarbete ett Drömjobbslotteri under tiden 1.11.2006-28.2.2007. Lotteriet genomförs på webben av Kultareuna ry. Man öppnar sina lotter och betalar via sin internetbank. Om man inte har tillgång till en internetbank som är kopplad till lotteriet, kan lotterna aktiveras genom ett lösenordssignum som man får från Kultareuna.

Lotteriet är ett led i FFC:s Drömjobbskampanj, vars syfte är att öka medvetandet om hur skador uppstår i stöd- och rörelseorganen och hur man kan förhindra dem. Ett ytterligare syfte är att främja och stöda arbetarskyddet och den föregripande rehabiliteringsverksamheten på arbetsplatserna, och på det sättet bidra till arbetstagarnas ork i arbetet.

Framför allt de unga arbetstagarna, som nyss har kommit med i arbetslivet, är ofta okunniga om hur säkerhetsutrustningen och -redskapen ska användas.

Via kampanjen vill man också fästa uppmärksamhet vid den situation där en handikappad person ska återvända till sitt arbete efter rehabilitering. Den här möjligheten ska vara fullständigt öppen och den handikappade förtjänar här arbetsplatsens och samhällets stöd.

De medel som samlas in via lotteriet används för forskning och publikationer som gäller uppkomsten av skador i stöd- och rörelseorganen, för rehabilitering och vård av handikappade och för information och utbildning som syftar till att förhindra olyckor på arbetsplatserna.

Invalidförbundet är en riksomfattande multiprofessionell intresseorganisation för de stöd- och rörelsehandikappade. Förbundet grundades 1938 och har 164 medlemsföreningar med totalt cirka 34 000 personmedlemmar.

Drömjobbslotterna fördelas via de FFC-anslutna fackförbunden. Man kan också beställa dem på webbadressen www.kultanetti.fi.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.