Bekanta dig med internationella arbetslivsfrågor i Genèveskolan

Ansökningstiden till nordiska Genèveskolan går ut i slutet av januari. Kursen, som hålls i Sverige och Schweiz, är avsedd för fackföreningsaktiva och det är en fördel att tala svenska.
14.01.2015 13:47 karhu admin
Nyhet Arbetsliv
Arbetstagargruppens möte på ILO:s arbetskonferens 2014

Genèveskolans huvudkurs hålls i samband med FN-organet Internationella arbetsorganisationen ILO:s konferens i Genève 28.5–17.6. Deltagarna förbereder sig för huvudkursen genom att gå en förkurs i Sverige 16–19.4. Dessutom ska de under april–maj på egen hand studera olika arbetslivsrelaterade frågor ur ett internationellt perspektiv.

Deltagarna i Genèveskolan förutsätts känna till arbetslivsfrågor och fackföreningsrörelsen, samt tala svenska och engelska eller något annat främmande språk.

De som väljs till Genèveskolan ska betala en deltagaravgift på 28 000 svenska kronor (ca 3 000 euro). I avgiften ingår kost och logi samt resorna till och från kursorterna. Innan man ansöker om att få delta i Genèveskolan lönar det sig att kontakta det egna fackförbundet för att reda ut om förbundet kan betala en del av anmälningsavgiften.

Mer information och en länk till anmälningsblanktten finns på Arbetarnas Bildningsförbund ABF:s webbplats.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.