42 förbund deltar i planeringen av en ny centralorganisation

Sammanlagt 42 fackförbund har hittills meddelat att de kommer att delta i arbetet med att grunda en ny facklig centralorganisation.
10.02.2015 16:39
LÖNTAGAREN
Nyhet Facket Facket
Ordförandena Liisa Halme från Försäkringsmannaförbundet, Jarkko Eloranta från JHL och Pertti Porokari från Ingenjörsförbundet berättade om planerna i januari.

Tidsfristen för att delta i utredningen från början löpte ut i dag klockan 16, men fler förbund kan ännu ansluta sig i takt med att de fattar beslut om att delta.

Bland de 42 fackförbund som hittills har anmält sig finns förbund från alla de tre nuvarande centralorganisationerna FFC, STTK och Akava.

Den 16 januari deltog drygt 70 fackförbund i ett stormöte där man slog fast att man börjar utreda möjligheten att grunda en ny centralorganisation. Då bjöd man in alla finländska fackförbund att delta i utredningen, också de som inte nu hör till någon centralorganisation.

Det konkreta arbetet inleds så fort som möjligt. Den här veckan ska man bland annat utse en styrgrupp. Målsättningen är att den nya organisationen ska inleda sin verksamhet under år 2016.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.